Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Έχεις 5 λεπτά; Γυμνάσου, λοιπόν!

Το πρωί ξυπνάς και τρέχεις σα τρελή να προλάβεις να τα κάνεις όλα. Να φτιάξεις ένα υγιεινό πρωινό, να κάνεις ένα γρήγορο ντουζ και να θυμηθείς να πάρεις όλα τα χαρτιά που χρειάζεσαι για το γραφείο. Το απόγευμα σε βρίσκει κολλημένη στην κίνηση και για ακόμη μία φορά η ιδέα του γυμναστηρίου σου φαίνεται ως όνειρο θερινής νυκτός.

Μην ανησυχείς καθόλου, αφού εμείς είμαστε εδώ για να φροντίσουμε το σώμα σου. Ξέρεις οι ρυθμοί της ζωής μας δεν απέχουν και πολύ από τους δικούς σου και σκεφτήκαμε να σου δείξουμε πώς θα εκμεταλλευτείς ακόμη και αυτά τα πέντε λεπτά ελεύθερου χρόνου σου. Ξέρεις τώρα, μέχρι να ζεσταθεί το φαγητό ή το νερό για να κάνεις μπάνιο.

Ρύθμισε το χρονόμετρο στα 5 λεπτά ακριβώς και πίστεψέ μας δε θα το μετανιώσεις καθόλου.

Πριν ξεκινήσεις τη μίνι προπόνηση κάνε μικρά πηδηματάκια για 15 χτυπώντας ταυτόχρονα παλαμάκια(άμα το επιτρέπει και η ώρα, δυνάμωσε και λίγο τη μουσική στο ραδιόφωνο).

       0-1min: Για ένα λεπτό και μόνο ακολούθησε κατά γράμμα τα βήματα της παρακάτω               εικόνας. Ενώ είσαι σε όρθια στάση, λυγίζεις τα γόνατά σας και ακουμπάς τα χέρια σου           στο έδαφος. Με μία πολύ γρήγορη κίνηση έρχεσαι στη στάση της σανίδας και                         επιστρέφεις ξανά πίσω. Υπολόγισε ότι πρέπει να το κάνεις περίπου 6-7 φορές.


1-3 min: Τα επόμενα 2 λεπτά είναι αφιερωμένα στην άσκηση της πλάγιας σανίδας. Αφιέρωσε 60 δευτερόλεπτα για κάθε πλευρά και φρόντισε η κοιλιά σου να είναι αρκετά σφιχτή και το σώμα σου να σχηματίζει μία ευθεία γραμμή.

3-4 min: Η τελευταία άσκηση είναι ένας συνδυασμός καθίσματος και αναπήδησης. Από όρθια στάση κάνεις μικρό αλματάκι και κατά την πτώση έρχεσαι σε θέση καθίσματος. Τα χέρια σου πρέπει να ακολουθούν την κίνηση των ποδιών σου.

4-5 min: Ήρθε η ώρα του stretching και η προπόνηση σου μόλις τελείωσε. Είδες τελικά πόσο γρήγορο ήταν;


Από σήμερα, λοιπόν, τέλος οι δικαιολογίες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου